Publicat de: ecaterinaandronescu | noiembrie 23, 2007

Invăţământul pentru copiii românilor de pretudindeni

Poate că nu facem suficient. Cu siguranţă, am putea să facem mai mult. Dar vreau să ştiţi că sunt mii de copii care anual vin în liceele din România, sunt mii de copii care anual vin în universităţile noastre, după ce au terminat liceul în România şi-şi continuă studiile aici.

Drama, şi a noastră şi a lor, este că nu reuşim ca ei să se întoarcă acasă şi de acolo de acasă să promoveze valorile neamului românesc şi în felul acesta să fim şi noi mai mulţumiţi pentru lucrurile pe care le facem.

Sunt convinsă că şi în această lege putem să scriem că putem să facem mai mult pentru ei. Şi poate am făcut uneori şi fără voia celor care sunt oficialităţile din ţările respective care nu acceptau ca noi, România, să le oferim burse, ca noi, România, să-i şcolim pe teritoriul românesc. Şi totuşi, lucrurile acestea s-au întâmplat, cu dificultăţi pe care nu le-am trecut cu uşurinţă. Ar trebui poate să ne îndreptăm în mod special atenţia spre Valea Timocului pe care, din păcate, am cam neglijat-o, şi cu siguranţă şi prin această lege putem să adăugăm în plus şi faţă de românii din celelalte zone din jurul României sau mai departe de România, să simtă că aici este acasă şi, într-adevăr, să simtă şi grija noastră faţă de ei.

Interventie facuta in cadrul reexaminarii “Legii privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni” 8 octombrie 2007

Reclame

Responses

  1. Asociatia noastra editeaza o revista de filatelie si cultura prin filatelie pentru copii. Revista este bilingva (romana-maghiara). Cum am putea sa trimitem la scolile unde invata copii din Romania, in Spania sau Italia?
    Va multumim pentru sprijin.

  2. Va sugerez sa va adresati Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Directia Relatii Internationale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: