Publicat de: ecaterinaandronescu | noiembrie 22, 2007

Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

România a obţinut şase medalii (două de aur şi patru de argint), la a XI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, competiţie desfăşurată în oraşul Şumen (Bulgaria), în perioada 25 – 30 iunie 2007, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Medaliaţii cu aur sunt Filip Chindea, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Bucureşti şi Radu Bumbăcea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

Medaliile de argint au fost obţinute de Marius Ţiba (Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi), Emil Alexandru Ciolan (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina), Alexandru Munteanu (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”) şi Laurian Filip (Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. În acest an, au participat 14 echipe din 12 ţări. Ca ţară gazdă, Bulgaria a înscris 3 echipe, iar Kazahstan a avut statut de invitat.

România a fost reprezentată de un lot compus din şase elevi şi a obţinut locul al doilea pe naţiuni, cu 189 de puncte, fiind devansată de prima echipă a Bulgariei.

Amos News

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: