Publicat de: ecaterinaandronescu | noiembrie 22, 2007

Tinerii in politica

           Eu cred că, cei care sunt în viaţa politică şi au câteva responsabilităţi asumate, au obligaţia să crească generaţia care vine din urmă. Pentru că, politica într-un fel este similară sportului. Trebuie să ai cui să dai ştafeta. Trebuie să ai cu cine să alergi alături de tine să înveţe din modul din care tu ştii să-ţi reglezi suflul până la capătul drumului, ca el să poată duce acest drum mai departe.

Eu aş zice că implicarea generaţiei tinere în politică este în primul rând o responsabilitate pentru generaţia matură care trebuie să aducă generaţia matură în politică. Acesta este un aspect. Alt aspect l-aş pune pe seama generaţiei tinere. Doreşte să-şi asume responsabilitatea? Atunci trebuie să facă acest lucru cu mult curaj . Titulescu spunea că “Curajul este o formă de organizare a speranţei”. Deci trebuie să-ţi gândeşti viitorul pe care şi-l construieşti cu speranţă şi evident cu foarte mult curaj. Politica nu cred că este o zonă foarte simplă şi prea uşor de asumat. Nu este atât de liniară ca o carieră pe care poţi să o faci într-un alt domeniu din viaţa civilă. De aceea, în politică trebuie să ştii să treci peste înfrângeri, să-ţi refaci potenţialul, ca să-ţi poţi urma drumul .şi lucrul acesta nu-l poţi învăţa decât uitându-te la ce s-a întâmplat în jurul tău, sau trăind tu asemenea experienţe. Ca o concluzie, sigur i-aş îndemna pe tineri să intre în politică, dar i-aş îndemna să aibă o experienţă profesională care le poate da autoritatea şi greutatea cuvântului. Acest lucru îţi dă şi o detaşare care te face să ai curaj în politică. Dacă se întâmplă ceva într-un moment cu cariera ta politică ,nu rămâi descoperit.

Reclame

Responses

  1. Care credeti dumneavoastra ca sunt cateva reguli de care trebuie sa tina cont un tanar care vrea sa se afirme in politica?”

  2. Pentru Teodora: Nu cred ca exista „retete” pentru succesul intr-un domneniu sau, in general, in viata.
    Sigur, experienta inseamna foarte mult , dar acumularile fiecarui individ depind in cea mai mare masura de el si de „sansa” pe care i-a harazit-o destinul.Cu experienta mea as spune ca in politica trebuie sa intri daca ai ce sa spui si ce sa faci in spatiul public.Ca preconditie as spune ca este necesara experienta profesionala dintr-un domeniu.Cunoasterea unui domeniu profesional da credibilitate si autoritate demersului public.
    Conectarea la realitatile lumii, intelegerea directiei, capacitatea de a previziona si concretiza, disponibilitatea de a cauta solutii pentru problemele altora sau pentru interesul general se adauga celor de care oricine intra in spatiul public trebuie sa tina seama.
    Subiectul propus merita oricum un spatiu mai larg de dezbatere.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: