Publicat de: ecaterinaandronescu | noiembrie 22, 2007

De ce am devenit bloggerita

20070917144601ecaterina_andronescu203x152.jpg

Eu cred sincer ca implicarea trebuie să fie o modalitate de a privi viaţa. Trebuie să ne implicăm pentru a simţi că trăim.
Ca studenta, am avut poate sansa vietii mele, sa am niste profesori absolut extraordinari, majoritatea formati la scoala germana, cu o anumita rigoare, cu autoritatea pe care ti-o da o meserie foarte bine facuta. Am avut printre profesorii mei pe academicienii Emilian Bratu, Ecaterina Nenitescu, George Costeanu, toti creatori de scoala. Fiecare în parte a pus bazele unei anumite specializari. Erau „monstrii sacri“ ai acestor domenii, dar erau si niste modele extraordinare. Nu pot sa nu ma gandesc cata dreptate avea profesorul Nenitescu, cand spunea: „Ca sa poti sa transmiti stiinta, trebuie sa fii tu însuti creator de stiinta sau cel putin sa te straduiesti“.
Am intrat in politica pentru că mi s-a părut că aici pot să găsesc echipa împreună cu care pot să las în urma mea nişte lucruri care pot să se vadă. Să nu consider că am trăit degeaba şi că am trecut prin această viaţă politică fără să las anumite proiecte în care m-am implicat. Dacă am făcut bine sau nu ,este mai greu să mă judec eu. Cred că e mai bine să mă judece alţii .
Cine nu are disponibilităţi de abordare a altor probleme decât propriile lui probleme, atunci nu are ce căuta în politică .Pentru că în politică trebuie să pui intotdeauna inainte problemele celorlalţi si daca ştii să faci acest lucru atunci ai toate şansele sa fii ancorat in realitatile vremurilor in care traim.
Tot o modalitate de a fi in contact permanent cu cei care ne urmeaza de multe ori dar si cu cei mai putin interesati de ceea ce facem, dar curiosi si inteligenti, este Bloggul.
Comunicarea este primordiala intr-un secol in care totul se deruleaza la viteza maxima, motiv pentru care am dorit sa fiu in permanenta in contact si sub aceasta forma cu cei pasionati de aceleasi subiecte care ma pasioneaza si pe mine si de ce nu sa invatam de la cei din jurul nostru.
Astept cu nerabdare comentariile si provocarile voastre si ma bucur ca am intrat in lumea asta noua a bloggerilor.

Reclame

Responses

 1. În primul rând mult succes în rolul de bloggeriţă. În al doilea aş vrea să vă întreb ce rol credeţi că are blogul unui politician în viaţa politică din România?

  Mulţumesc!

 2. cu tot respectul ce vi-l port nu ma pot abtine sa nu va intreb de ce universitatile nu prezinta pe site organizarea scolilor doctorale,numele doctoranzilor si anul de studii in care se afla,e cumva o rusine?
  de ce posturile universitare vacante nu sunt prezentate de aceleasi institutii?au vreun interes ascuns?
  in marea lor majoritate sunt subventionate din banii nostri asa ca ai dumneavoastra colegi ar trebui sa inteleaga ca la retributiile ce le primesc ar fi necesara o minma decenta.
  ati luptat cu o admirabila consecventa pentru autonmia universitara si se pare ca a rezulta un domeniu feudal in care cadrele in varsta vor sa plece din aceste feude direct la cimitir,iar tinerii vor fi promovati daca nu sunt nepoti in secolul viitor.

 3. Pentru daninho: Scuze pentru intarziere.
  Multumesc pentru urare si pentru comentariu.
  Cred ca in societate este un imens deficit de comunicare.Blogul poate sa fie o cale de ameliorare.

 4. Pentru gadel : Scolile doctorale sunt organizate pe domeniile stiintifice in care conducatorii de doctorat sunt specializati si desfasoara activitate de cercetare stiintifica.La nivelul universitatii exista un secretariat care gestioneaza contractele de studii ale doctoranzilor. Pentru universitatile organizatoare de doctorat nu este ” o rusine” situatia doctoranzilor, dar practica afisarii pe site nu exista si nu numai in Romania.Dupa un asemenea rationament pe site trebuie sa afisam si situatia studentilor si a masteranzilor…
  Nu cred sa existe interese ascunse nici in legatura cu posturile vacante.Fiecare universitate are „state de functii” ,pentru fiecare catedra, unde sunt cuprinse toate posturile si cele ocupate si cele vacante.Posturile sunt constituite anual pe baza „notelor de comanda” emise de decanate in functie de curriculumul,aprobat de Senat si de numarul de studenti din seria respectiva.Daca posturile vacante sunt viabile sunt scoase la concurs prin publicare in Monitorul Oficial si intr-un ziar de circulatie nationala.Se pot inscrie cei care indeplinesc conditiile de ocupare a postului scos la concurs.
  Autonomia universitara este o necesitate ca si asumarea responsabilitatii publice pentru programele de studii pe care universitatea le gestioneaza.Daca exista anomalii, de tipul celor de care vorbiti, comunitatea academica trebuie sa intervina.Are parghiile necesare.

 5. imi pare rau ca trebuie sa va contrazic,dar pe site-ul oricarei universitati o sa gasiti incadrarea catedrelor nu si posturile vacante.
  cat priveste publicarea doctoranzilor, atata timp cat nu sunt publice o sa ne trezim cu sute de specialisti cum este specialistul militar elena udrea.

 6. nu inteleg de ce ati lasat emailul meu pe blog la dispozitia oricarui coleg profesional pentru a ma injura in voie.
  nu cred ca meritam o asemenea desconsideratie.
  pacat

 7. Un ministru si un profesor corect. In mandatul de ministru Ecaterina Andronescu a reusit sa repare multe din abuzurile marelui Andrei Marga unul dintre cei care a reusit sa initieze un invatamant superficial. In fapt, reforma Lui Marga in asta a constat, sa pregateasca niste generatii usor de manipulat.
  Asteptarile mele de la acest blog sunt ca el sa contribuie la trezirea spiritului liber in tanara generatie.
  Mult succes !!
  Corneliu Riegler
  profesor de istorie la CNB „George Cosbuc”

 8. Doamnă vicepreşedinte,
  Văd în PSD+PC, la care probabil vor adera şi oamenii de valoare din PRM, forţa politică cea mai capabilă să facă uitată mascarada băsesciană.
  Am ideeia şi mijlocul practic care va determina câştigarea alegerilor parlamentare, nu cu cel mai mare procentaj, ci cu cel puţin 50%. Modalitatea este experimentată cu succes în alegerile din 2004; am reuşit să asigur succesul unui candidat PNG la primaria comunei prahovene Băneşti, contra candidatului PSD care mi-a refuzat sprijinul. Deşi candidatul PSD a realizat practic acelaşi număr de voturi ca la alegerile din 2000 când a avut un succes cu 70%, candidatul PNG a atras, prin modalitatea recomandată de mine, electoratul nedecis astfel încât a câştigat cu cca.60%.
  Modalitatea folosita de mine la scara unei comune, poate fi generalizată, cu mai puţine eforturi, la scara întregii ţări şi poate orienta electoratul nedecis încă, spre PSD.
  Deşi am dat semnale, pe internet, unor personalitaţi PSD, pâna la ora actuală nimeni nu a avut curiozitatea să mă contacteze. Ori nu consultă site-urile, ori nu au încredere în „oricine”, ori cred că serviciile de consultanţă sunt mari şi tari în funcţie de comisionul perceput.
  Am rugămintea să determinaţi pe unul din responsabilii campaniei, eventual pe dl.Mitrea, să mă contacteze şi, probabil, se va convinge că nu fabulez şi că nu sunt de neglijat. (Pentru dvs., propun să accesaţi oricare din lucrările mele: „Modelarea raţionalităţii fizice şi metafizice”, „Genesisdiceae sau Discurs asupra Creaţiei şi Evoluţiei”, Epistemologia monoteismului sau Morala Naturală”, „Modelling of rationality…and beyond the physics” care stau la baza unui inedit element de campanie electorală.)
  Pot fi contactat la telefon 0752145670 sau 0244335357, Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpina.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: